В Ужгороді започаткували міжнародну мандрівну виставку дитячих картин про перемогу

В Ужгороді започаткували міжнародну мандрівну виставку дитячих картин про перемогу

Дитячі малюнки, присвячені Перемозі та майбутньому України  помандрували на першу закордонну локацію. Акцію з об'єднання маленьких творчих українців започаткували у Карітасі Мукачівської греко-католицької єпархії. 

- Українські діти, які проживають зараз в Австрії намалювали, як вони бачать мир, Перемогу і передали ці малюнки ужгородським діткам, — каже співорганізаторка акції Марія Симкович. — І у нас виникла ідея намалювати малюнки у відповідь та створити таку мандрівну об'єднуючу виставку. Крім Австрії наші малюнки візьмуть участь у великій виставці в Угорщині, яка відкриється 4 квітня.

Тарас із Києва. Він активний учасник великої кількості заходів від Карітасу, тож не пропустив можливість створити свою картину для виставки.

- Це доказ того, що нас не зламати. Навіть ми, діти, зараз на такому фронті підтримки та волонтерства, — каже він.

Презентуватиме дитячі малюнки у Австрії директор ужгородського Карітасу — отець Мироослав Русин.

- Таким чином ми прагнемо творчо об'єднати українських діток, які зараз фактично "розпорошені" по цілому світу. Об'єднати їх задля нашої спільної перемоги, — зазначив він.

Про початок акції у Австрії розповів співініціатор, представник спільноти Willkommen Mensch in Amstetten Міхаель Вагнер.

- Як до нас прийшла ця ідея? У вересні наша співвітчизниця Альона Капоріна зробила виставку фотографій в Манчестері. Олена Карабýля, українка що наразі перебуває в Австрії (місті Амштеттен) надихнулася її прикладом і з дозволу авторів фотознімків ми підготували таку ж експозицію в Амштеттені.

Ця ініціатива згуртувала навколо себе багато українців, діти підготували малюнки і картини, щоб зібрати кошти для допомоги матерям з дітьми, евакуйованим з найгарячіших точок України до Карпатського табору Яблуниця. За підтримки ініціативи "Willkommen Mensch in Amstetten" виставка тривала три дні і зібрала 855 євро.

Найбільше наше досягнення в тому, що вдалося за допомогою фотовиставки розповсюджувати правдиву інформацію про події в Україні. І велика радість, що діти, які перебувають тимчасово в Австрії, змогли допомогти іншим, і відчути свій зв'язок з Батьківщиною.

Наразі оформлені дитячі малюнки передали до Амштеттену, після того вони помандрують в Угорщину.