Ужгородський Карітас відвідав Преосвященний владика Курт (Бурнетт), єпископ Пасеїцький зі США

Ужгородський Карітас відвідав Преосвященний владика Курт (Бурнетт), єпископ Пасеїцький зі США

Мукачівську єпархію та Карітас МГКЄ відвідав Преосвященний владика Курт (Бурнетт), єпископ Пасеїцький – США. Його метою було ознайомитись із організацією роботи з надання допомоги тим людям, які вимушено переїхали на Закарпаття.

Спільно з ​Преосвященним владикою Нілом та у супроводі директора ужгородського Карітасу отця Мирослава Русина він відвідав локації Карітасу, де і проводиться надання різних видів допомоги - від видачі гарячих обідів і до надання психосоціальної підтримки.

У соціальній пральні "Перша пральня-кав'ярня Булька" вони поспілкувались із відвідувачами з Донецької та Харківської областей, які скористались можливістю безкоштовно випрати домашні речі та ознайомились із організацією роботи.

У Caritas HUB ознайомились із організацією видачі гарячих обідів для тих, хто опинився у скрутних умовах, із роботою психологічної служби Карітасу та роботою соціальної пекарні.

Окремо відзначив владика Курт роботу простору дружнього до дитини, частина якого розмістилась у Caritas HUB та був вражений кількістю і різноманіттям видів дозвілля для дітей і підлітків. Зі свого боку він висловив підтримку українському народу та готовність і надалі допомагати тим, хто цього потребує у партнерстві із Мукачівською єпархією та ужгородським Карітасом.