У школі Карітасу розмовляли про толерантність, ромів та

У школі Карітасу розмовляли про толерантність, ромів та "Пораймос"

Геноцид ромів та паралелі з геноцидом, який влаштовує росія на території України. Саме про це йшлося на занятті школи лідерства Caritas School, присвяченому, в тому числі й Дню пам'яті та примирення. Темою розмови обрали «Пораймос на Закарпатті та пам’ять про нього».

- Попри важкість теми геноциду, ми маємо пам'ятати для того, щоб ніколи не повторити. Крім того, важливо вміти проводити історичні паралелі між подіями різних років, коли життя різних етнічностей знецінювалось внаслідок чиїхось імперських інтересів, та війною проти України, — зазначила керівниця школи Карітасу Марія Симкович.

Запрошеним гостем став молодий ромський активіст, волонтер Ужгородської молодіжної ради Аладар Горват.

За спільним переглядом фільму та під час роботи в групах учасники дізнавалися про становище ромів в Закарпатській області між двома світовими війнами, життя ромської громади напередодні Пораймосу, про Геноцид на Закарпатті.

Вихованці Карітасу пропрацювали важливі питання актуальності теми Геноциду та важливості пам’яті в умовах сучасної війни рф проти України.