У Caritas HUB господині з усієї України випікали кіфлики для військових

У Caritas HUB господині з усієї України випікали кіфлики для військових

Черговою ідеєю для об'єднання друзів Карітасу стала... випічка. Та неабияка - справжній закарпатський кіфлик.

У п'ятницю, 20 жовтня у Caritas HUB спільно з Рухом підтримки закарпатських військових провели акцію "Ділимось хлібом". Поважні господині з різних куточків України зібрались, щоб поспілкуватися, поділитися наболілим, підтримати одне одного та втілити свої мрії у випічці.

- Сесія вийшла дуже емоційною, були сльози, була й радість. Жінки й чоловіки з числа ВПО, а також місцеві, ділилися своїми переживаннями. Переселенці розповідали, як їм живеться в Ужгороді, які у нас хороші та чуйні люди. Однак найбільше всі хочуть повернутися додому, - розповідає волонтерка Руху Злата Мікрюкова.

Після дегустації всю випічку пообіцяли передати малозабезпеченим, якими опікуються організації та військовим, які лікуються у шпиталях Ужгорода.

- Спілкування та опіка над літніми людьми завжди були одним з важливих напрямків роботи Карітасу. Особливої підтримки ці люди потребують у час війни, - каже соціальний працівник Карітас МГКЄ Вікторія Горінецька. - Тому ми завжди раді підтримати подібні заходи і долучитись до їх організації.