Ранок з патрульними: в Ужгороді провели зустріч дітей з поліцейськими

Ранок з патрульними: в Ужгороді провели зустріч дітей з поліцейськими

Як не порушувати правил дорожнього руху, як поводитись на вулиці у вечірній час та як розпізнати справжнього поліцейського? Відповіді на ці та чимало інших питань отримали гості Першої пральні-кав’ярні Булька від Карітас МГКЄ.

Цієї п’ятниці юні ужгородці та дітлахи з сімей, які вимушено переїхали до Закарпаття зустрілись зі справжніми патрульними поліцейськими. Правоохоронці в ігровій формі провели заняття з основних правил дорожнього руху, розповіли про правила безпеки на вулиці і особливості роботи патрульної поліції.

Дітлахи також отримали змогу посидіти в патрульному автомобілі, побачити як працює сирена та рація. Від патрульних учасники отримали корисні буклети із правилами поведінки та м’яких ведмедиків на згадку.

- Ми щодня проводимо по кілька подібних заходів з дітками, з патронатними сім’ями, з сім’ями із категорії ВПО, тож з перших вуст знаємо про їх важливість. Сьогодні ми подарували юним учасникам м’яких ведмедиків, адже у час постійних повітряних тривог, різних переживань діткам потрібна іграшка, про яку вони зможуть піклуватися та яка захищатиме їх від небезпеки, - розповідає начальник відділу зв‘язків з громадськістю управління патрульної поліції в Закарпатській області Ольга Мартин.

Це далеко не перший захід, який Карітас МГКЄ проводить у партнерстві з різними установами та організаціями.

- Ми намагаємось зробити життя дітей, які приїхали до Ужгорода через військові дії, більш насиченим та проводити корисні заходи. Таким чином діти знаходять собі нових друзів, пізнають місто та нашу область, знайомляться з людьми з різних куточків нашої країни, адже і більшість спікерів та викладачів у нас теж приїхали з Києва, Харківщини, Донеччини та інших регіонів, - каже представник ужгородського Карітасу Віталій Дячук.

Щотижня, зокрема у Першій пральні-кав’ярні Булька проходять безкоштовні уроки української мови у ігровій формі, English Speaking Club від навчального центру “Поліглот” та творчі майстер-класи.

Попередній запис на заняття тут проводять заздалегідь через сайт та соцмережі, а оскільки бажаючих чимало то радять слідкувати за анонсами.

***

Сторінка проекту в ФБ: https://www.facebook.com/bulka.uzh

Сторінка в Instagram: https://www.instagram.com/bubble_uzh

Сайт для реєстрації: https://easyweek.com.ua/bulka