Прання, кава та уроки фізкультури онлайн: історія викладачки зі Слов'янська, яка переїхала до Ужгорода

Прання, кава та уроки фізкультури онлайн: історія викладачки зі Слов'янська, яка переїхала до Ужгорода

Пральня-кав’ярня «Булька» продовжує відкривати унікальних людей, які переїхали до Ужгорода внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну. Це люди які знайшли тут не тільки прихисток, а й себе в новій чи улюбленій справі.

- До нас в «Бульку» приходить багато людей і ми радо приймаємо гостей, яким треба випрати та посушити одяг чи які хочуть випити смачної кави. Ми завжди раді з ними познайомитися і  часто дізнаємося багато цікавих фактів про них, - розповідає керівник проєкту Ірина Павлич. - Є багато людей, яким ми можемо допомогти, наприклад, навіть тим же безкоштовним інтернетом, якщо це приходять вчителі або люди, які займаються творчою діяльністю - вони тут можуть собі займатись своєю справою і пити каву, тим часом дівчата перуть їхні речі.

Однією з таких активних гостей «Бульки» стала Ольга Боєчко, яка до Ужгорода приїхала в березні 2022 року зі Слов'янська. Ольга - викладач фізичного виховання. Війна не зупинила її роботу, а перевела в онлайн-формат.

На якийсь час сім’я переїхала до місцевого гуртожитку, оскільки їх житло знаходилось у небезпечному з точки обстрілів місці. Однак потім таки вирішили поїхати у більш безпечний регіон, так і опинились на Закарпатті. Із собою навіть взяли маленького улюбленця – хом’яка. Перший час Ольга з сім’єю жила у обласному центрі дитячої та юнацької творчості «Падіюн», де для переселенців облаштували тимчасовий прихисток.

«Булька» стала для Ольги не тільки вирішенням проблеми з пранням одягу, а й простором для роботи та відпочинку.

- Речі потрібно десь прати і я з великим задоволенням почала ходити сюди. Потім подумала, що тут є кав’ярня, Wi-fi, а оскільки я веду заняття за допомогою телефону та мобільного інтернету, який швидко закінчується, то тут можна і попрацювати, і кави попити. Коли навколо трохи людно, то кажу своїм студентам «перепрошую, але умови у кожного різні, тож виходимо з того, що маємо».

Зараз крім роботи у своєму хіміко-механічному технікумі Ольга Боєчко влаштувалась тренером з волейболу в ДЮСШ м. Перечин та активно долучається до всіх спортивних заходів, які тут відбуваються. До «Бульки» продовжує навідуватись часто, щоб звідси підтримувати свій навчальний заклад у Слов’янську та залишатися корисною в тилу.