"Підвал у нас просторий, однак із сином в Ужгороді безпечніше". Карітас Ужгород допоміг харків'янці з маленьким сином

Анастасія з маленьким сином Іваном переїхали на Закарпаття із Харкова. Спочатку потрапили до Мукачева, потім перебралися до обласного центру.

- Коли почалась війна, ми перші десять діб просиділи в підвалі - він у нас великий, - розповідає жінка. - Потім дівчинка, яка мешкала поряд у дачному масиві і виїхала до Мукачева трохи раніше, запропонувала нам переїхати також та допомогти із житлом.

Харків'яни розраховували перебути в Мукачеві місяць.

- Потім знайомі мого чоловіка, які орендували житло в Ужгороді, виїхали за кордон та запропонували переїхати на їх місце до Ужгорода, - каже Анастасія. - Перше враження, коли переїхали до Ужгорода - величезна кількість автівок з харківськими та київськими номерними знаками.

Чоловік Анастасії залишився в Харкові, адже працює та дивиться за будинком, який наразі не постраждав від обстрілів. Однак дачний масив, де жила сім'я, надто близько полів, де регулярно відбуваються обстріли, тож родину він вирішив убезпечити.

- Про Карітас ми дізнались із соцмереж та месенджерів, де інші люди ділились інформацією про видачу продуктових наборів та їх вміст. Тож вирішили зайти і дізнатись детальніше.