Молитва та інституційний розвиток: в Ужгороді пройшла зустріч директорів Caritas Ukraine

Молитва та інституційний розвиток: в Ужгороді пройшла зустріч директорів Caritas Ukraine

Коротке знайомство з Ужгородом, спільна молитва за Перемогу, підбиття підсумків роботи та плани на майбутнє. Саме так пройшов з‘їзд директорів Карітасів, які входять до мережі Caritas Ukraine.

Знайомство із Закарпаттям у представників благодійних фондів з усіх куточків України почалось із Божественної літургії у каплиці Ужгородського греко-католицького Катедрального Собору за участі Преосвященного владики Ніла.

Після того учасники зустрічі провели коротку відкриту зустріч, під час якої поділились результатами роботи мережі фондів за останній період та планами на майбутнє. За словами Президентки Caritas Ukraine Тетяни Ставничої, українські Карітаси своєю роботою та служінням завоювали добру репутацію серед західних жертводавців. Це дозволить залучати більше ресурсів та направляти їх локально, до кожного кінцевого бенефіціара.

Далі керівництво Caritas Ukraine спільно з директорами регіональних осередків у Caritas HUB у закритому форматі обговорили поточні виклики та можливості, які постали перед Карітасами останнім часом. У ході реформування організаційної структури Карітас України має отримати супервізійну роль та допомагатиме єпархіальним і парафіяльним фондам краще організовувати роботу із закордонними партнерами.