Евакуація після поранення: подружжя пенсіонерів з Лиману отримало підтримку в Ужгороді

Евакуація після поранення: подружжя пенсіонерів з Лиману отримало підтримку в Ужгороді

Ольга Семенова приїхала з чоловіком до Ужгорода на початку травня після поранення чоловіка. Її сім'я все життя прожила в місті Лиман Донецької області. До війни всі вони працювали на залізниці.

Однак з початком повномасштабного вторгнення все змінилось.

«Місто постійно бомбардували ракетами. Ми з чоловіком майже весь час жили в підвалі будинку, готували їжу доводилось у перервах між обстрілами на вулиці, на вогнищі», - розповідає жінка.

Коли чоловік Ольги ніс їжу для матері в сусідній будинок, то отримав вогнепальне поранення. Важкопораненого чоловіка повезли на лікування в місто Краматорськ, а далі їх евакуювали в Ужгород - місто було під постійними обстрілами, а Лиман на той час - окупованим.

«В Ужгороді нас із чоловіком зустріли волонтери, знайшли нам житло, а чоловік почав лікування у місцевій лікарні. Про Карітас та його діяльність я дізналась у одному з пунктів надання гуманітарної допомоги», - каже Ольга. – «А через те, що у нашій квартирі немає можливості прати та сушити одяг, довелось звернутись до соціальної пральні Карітасу».

З тих пір у Карітасі Ольга частий гість, вона розповідає про місто, з якого вона приїхала і яке на 80% зараз зруйноване. Крім послуг соціальної пральні у Першій пральні-кав'ярня Булька сім’я змогла отримати також гігієнічні набори та питну воду.

«Змога забезпечити свої базові потреби в ситуації, в якій ми опинились, дає можливість оговтатися від минулого і потрохи планувати своє життя», - каже жінка.

Про повернення додому наразі подружжя тільки мріє, тож намагається створити для себе хоча б тимчасовий дім тут, на відносно тихому та безпечному Закарпатті.