БФ «Карітас-Caritas» організував поїздку до Австрії для родин загиблих українських військових

БФ «Карітас-Caritas» організував поїздку до Австрії для родин загиблих українських військових

П’ять днів, присвячених собі, духовним бесідам, новим знайомствам між собою та з європейською столицею. Саме так пройшла поїздка закарпатських жінок, які втратили своїх чоловіків та синів під час війни із росією, до Відня. Також європейську столицю змогли побачити більше 20 дітей, чиї батьки віддали життя, захищаючи Україну.

Подорож до столиці Австрії організував Карітас Мукачівської греко-католицької єпархії за сприяння українських та австрійських друзів, партнерів та благодійників.

Програма поїздки включала не тільки Відень, а й чудові екскурсії Будапештом та австрійським Баденом, де учасниці могли помилуватись архітектурою, відвідати будинок-музей, де свої твори писав Людвік ван Бетховен. Також разом із українками, які мешкають у Бадені, вони змогли взяти участь у святій літургії в римо-католицькій церкві Святого Стефана.

Ще були кола довіри з директором нашого Карітасу о. Мирославом Русином та архімандритом Петром-Павлом Берешом, оглядова екскурсія Віднем, прийом та частування у міській ратуші. До речі, український прапор чи не вперше на фото із сесійної зали міської ради, адже тут рідко дозволяють фотографувати. Однак, зважаючи на статус нашої делегації з України та її учасниць, залюбки дозволили.

Тут же учасниці поїздки могли поспілкуватись із представниками посольства України у Австрії.

Вечір для фізичного відпочинку ж присвятили відвідуванню басейну з термальними водами Therme Wien.

Найважливішим моментом поїздки стала зустріч та спілкування із архієпископом Відня та кардиналом Крістофом Шенборном. Він вислухав історії українських жінок, висловив своє захоплення їх мужністю, співчуття горю українського народу та підтримку у війні з агресором.

Ми щиро вдячні за організацію поїздки нашим австрійським друзям, зокрема раднику кардинала Manuel Maan Baghdi, завдяки зусиллям якого ця поїздка взагалі стала можливою.

Також вдячні за участь і подаровані емоції Stefan Hollaus, генеральному вікарію для греко-католиків у Австрії о. Юрію Коласі та, звісно ж, Herrn Dr Christoph Kardinal Schonborn, який заради зустрічі відклав свої поважні справи. У подарунок від кардинала учасники поїздки отримали частування, екскурсію Архікафедральним собором Святого Стефана та величезну кількість подарунків для дітей.

Дякуємо Rudolf Zunke за екскурсію до ратуші, оглядову поїздку Віднем та захоплюючі розповіді про історію міста, а пароху Гюнтеру Кроісу та парафії Цюрндорфу за обід та постійну готовність підтримати нашу працю з дітками загиблих військових.

Також приносимо вдячність компанії-перевізнику Lina Travel, власники та водії якої постійно йдуть нам назустріч і долучаються до наших благодійних справ.